2.6.2017 14:31
Freestyleseura Moebius ry.

Ski Sport Finlandin organisaatio valmiina uuteen kauteen

Tiedote. Julkaistu: 02.06.2017, 09:28
Ski Sport Finland

Uusi kausi käynnistyy Ski Sport Finlandissa virallisesti 1.6. alkaen. Tuleva kausi tulee olemaan erityisen mielenkiintoinen. Kotimaisittain Levin ja Rukan maailmancupien kilpailut tulevat näyttäytymään entistä ehompina lajien näyteikkunoina maailmalle. Maailmancupeissa starttaa lukuisa joukko suomalaisia ja Korean talviolympialaiset tuovat oman lisämausteensa ja odotusarvon kauteen.

Uusi kausi on urheilullisessa mielessä operaatioiden osalta käynnistetty jo huhtikuussa, noin kuukautta aikaisemmin kuin edellisinä kausina. Valmennusjärjestelmää on terävöitetty ja selkiytetty tavoitteena operoida kansainvälisellä huipputasolla samalla huolehtien jatkuvuudesta. Maajoukkueissa valmentautuu potentiaaliset lähitulevaisuuden menestyjät sekä tulevaisuuden tekijät.

Uusi akatemiamalli alppihiihdossa virallisten alppikoulujen kanssa yhteistyössä toteutettuna on väylä ja ponnahduslauta maajoukkueryhmiin. Nuorten valmennusyhteistyöhön liiton ja seurojen välille on resursoitu uusi toimenkuva, liittovalmentaja. Aluekoordinaattoreiden painopisteeksi on tarkennettu lasten valmennuksen kehittäminen yhteistyössä seurojen kanssa.

Freestylehiihdossa maajoukkuetoiminnot on painotettu kahteen lajiryhmään, kumparelaskuun ja freeski lajeihin. Freestylehiihdossa on käynnistetty kansallinen kehitysohjelma, jolla tavoitellaan uusia harrastajia, osaajia ja olosuhteita lajien pariin.

Maajoukkueiden valmennuksen vetovastuu on Janne Haaralalla alppihiihdon ja Janne Lahtelalla freestylehiihdon osalta. Myös maajoukkueiden valmennus- ja huoltotiimeissä jatkuvuuteen on kiinnitetty huomiota.

Kehittäminen on tuonut mukanaan myös muutoksia henkilöstössämme. Freestylehiihdon lajikokonaisuuden ottaa haltuun kesäkuusta eteenpäin Minna Karhu. Alppihiihdon liittovalmentajana aloittaa elokuun alusta Mikael Kurki. Kokonaan uuden Ski Sport akatemia Rukan valmennustiimin muodostavat Pasi Laitakari, Dubravko Lalic, Christian Leitner ja Jan Tuupainen.

Ski Sport Finland on vahvasti mukana Levin alppihiihdon ja Rukan freestylehiihdon maailmancupien kehittämisessä. Vastaavaksi tuottajaksi tapahtumiin on nimetty Natalia Lahtela.

Kuluneeseen kauteen tehtävänsä jättävät Ski Sport Finlandissa kumparelaskuvalmentaja Lauri Kolomainen sekä viestintäpäällikkö Mikko Suursalmi.

Liitteessä Ski Sport Finlandin organisaatio kaudelle 2017-18.